SON EKLENENLER

AKP'li Ünal: Bir baktık ki İstanbul Sözleşmesi başka kapıları açıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal “İstanbul Sözleşmesi 2012'de imzalanmış. Bir de baktık ki İstanbul Sözleşmesi paketinin içinde başka kapıları açan başka anahtarların olduğunu gördük" dedi.
07 Şubat 2021 07:22

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, konuk olduğu TV5 4. Güç programında İstanbul Sözleşmesi sorusuna cevap verdi. Mahir Ünal, “Biz İstanbul Sözleşmesi’ni kadına şiddet, aile içi şiddetin önlenmesi olarak kavrarken bir de baktık ki İstanbul Sözleşmesi başka bir anlama gelmeye başladı.” dedi. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ 2012 YILINDA İMZALANMIŞ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 2012 yılında AK Parti hükümeti tarafından imzalanan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “İstanbul Sözleşmesi 2012'de imzalanmış. İstanbul Sözleşmesi aslında bir paket. Bu paketin içerisinde ruh ve anlam olarak başka kapıları açan başka anahtarların olduğunu da zaman içerisinde görmeye başladık.” ifadesini kullandı. 

ZAMAN İÇİNDE ALGILANMA BİÇİMİNDE BİR DEĞİŞME ORTAYA ÇIKTI
Ünal, şöyle konuştu:
“İstanbul Sözleşmesi 2012'de imzalanmış. İstanbul Sözleşmesi'ne ilk baktığınız anda şu yönüyle size geliyor. Şiddet, aile içi şiddet ve kadına şiddet konusunda uluslararası bir sözleşme niteliğinde sizin önünüze çıkıyor. Fakat İstanbul Sözleşmesi’nin zaman içerisinde içeriğinin algılanma biçiminde de bir değişme ortaya çıktı. Farklı kapılar açmaya başladı. LGBTİ bugün bütün dünyada bir lobi faaliyeti yürütüyor. Bu konuda ABD Başkanı Sözcüsü bir açıklama yaptı bir hassasiyet ortaya koydu.


BİR DE BAKTIK Kİ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BAŞKA KAPILARI AÇIYOR
Toplumu, inançları ve değerleri olarak ele alıyoruz. Biz İstanbul Sözleşmesi’ni kadına şiddet, aile içi şiddetin önlenmesi olarak kavrarken bir de baktık ki İstanbul Sözleşmesi başka bir anlama gelmeye başladı. İstanbul Sözleşmesi aslında bir paket. Bu paketin içerisinde ruh ve anlam olarak başka kapıları açan başka anahtarların olduğunu da zaman içerisinde görmeye başladık. Bir sözleşme bir toplumun ahlakını bozamaz. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Cumhurbaşkanımızın tavrı son derecek açık, net. Kendisi bu konuda bu sözleşmenin değerlendirilmesini ifade etti zaten.”

MİLLİ GAZETE

BÜROKRASİ HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER