SON EKLENENLER

Memur TİS'i için sözleşmeliler ve 1600 TL uyarısı!

Memur TİS'i için iki önemli uyarı geldi. Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü memur toplus sözleşmelerinde yer alan iki madde için uyarılarda bulundu
28 Ağustos 2021 16:09

Memurların zam oranları talep edilenin yarısı bile olmayınca tartışmalar devam etti. Memur Sen kazanımları ön plana çıkarırken KESK ise dün toplu sözleşmeyi protesto etti. Memur ve memur emeklileri yıllık yüzde 21 zam talep ederken neredeyse bunun yarısı olan yüzde 12'ye imza attılar.

İKİ ÖNEMLİ UYARI YENİ ŞAFAK YAZARINDAN GELDİ

Memur TİS'i için iki önemli uyarı geldi. Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü memur toplus sözleşmelerinde yer alan iki madde için uyarılarda bulundu.

'ÖNEMLİ AMA OLDUKÇA MUĞLAK'

Ünlü ilk uyarısını sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi maddesi üzerine yaptı. Ahmet Ünlü 'sözleşmelilerin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katılımıyla 2022 yılında tamamlanacaktır ifadesi önemli ama oldukça muğlak' diyerek çalışma sürecinin önemine dikkat çekti.

Sözleşmeli personelin satatü çalışmasında gözler hükümet ve yetkili sendikanın üzerinde olacağa benziyor. Sözleşmeli personelin hak kayıplarının telafisi adına bir oldu-bitti yaşanmaması için Ahmet Ünlü'nün uyarısı ise dikkat çekti.

YILLIK 1600 TL OLAN TİS İKRAMİYESİ TARTIŞMA KONUSU

Yüzde 1 üyelik şartı ile sendika üyesi olan memurlara verilecek olan 400 TL'lik toplu sözleşme ikramiyesi ise ayrı bir tartışma konusu oldu. Yılda dört kere verilen ve toplamda 1600 TL olacak olan toplu sözleşme ikramiyesini sendika üyesi olamayan (Asker, polis, yargıç vb.) ve sayıları milyonu bulan kamu görevlileri alamayacaklar.

Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü'de tam da bu noktaya dikkat çekerek "Peki istediği halde sendikalı olamayan asker ve emniyet personeli gibi kamu personelinin bu haktan yararlanamayacağı hiç düşünüldü mü?" ifadesini kullandı.

Ahmet Ünlü'nün paylaşımları şu şekilde oldu;

"Toplu Sözleşmede yer alan; Kurumların görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılarak sözleşmelilerin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katılımıyla 2022 yılında tamamlanacaktır ifadesi önemli ama oldukça muğlak."

"2119 gösterge rakamının maaş katsayısı ile çarpımı sonucunda oluşan tutar kadar toplu sözleşme ikramiyesi sendikalaşma oranını arttıracaktır. Peki istediği halde sendikalı olamayan asker ve emniyet personeli gibi kamu personelinin bu haktan yararlanamayacağı hiç düşünüldü mü?"

 

 

 

SGKREHBERİ

BÜROKRASİ HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Kazım Kilic
400 TL nin , % 1 in altında üyesi olan SENDİKA ÜYELERİNE VERİLMEYECEK OLMASI Mahkemeden Döner. Hiç kimse , belirli bir sendikaya üye olması veya engelennmesi SUÇTUR.
SON EKLENEN HABERLER