SON EKLENENLER

Yargıtay'dan 'yoksulluk nafakası' kararı: Asgari ücret engel değil

Yerel mahkemenin, çalıştığı ve geliri olduğu için kadına 'yoksulluk nafakası verilemeyeceği kararı' Yargıtay'dan döndü. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, asgari ücret seviyesinde gelire sahip olmanın yoksulluk nafakası bağlanmasına engel olmadığına hükmetti.  
25 Ekim 2022 12:13

Yargıtay'ın gündemine yansıyan boşanma davası Denizli'de yaşandı. 1992 yılında evlenen ve iki ortak çocuğu olan çift 2012 yılından itibaren ayrı yaşamaya başladı. Kocasının eve geç gelmeye başladığını, bazen hiç gelmediğini, kendisini aldattığını ve evin geçimini sağlamadığını belirterek Denizli 1. Aile Mahkemesinde boşanma davası açan kadın, geçimini bakıcılık yaparak karşılamaya çalıştığını ifade etti. Kadın, mahkemeden nafaka ve tazminat talebinde bulundu.

Kocanın sadakat yükümlülüğüne aykırı hareket ettiği ve tam kusurlu olduğuna karar veren yerel mahkeme, kadına 15 bin TL maddi, 10 bin TL'de manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Kadının çalıştığı ve geliri olduğu için yoksulluğa düşmeyeceğini savunan mahkeme, tedbir ve yoksulluk nafakası istemlerini reddetti.

YEŞİM ERASLAN

TÜRKİYE GAZETESİ

BÜROKRASİ HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER