SON EKLENENLER

Banka promosyonu tek taraflı feshedildi

Enflasyon, altın, döviz ve faiz oranlarındaki değişiklikten etkilenen kesimlerden biri de düşük miktarda protokole banka promosyonu alan kamu görevlileri oldu. Değişen ekonomik koşullara bağlı olarak yüksek promosyon alan bazı kurumların kamuoyuna yansımasının ardından, düşük promosyon alan kamu görevlileri protokolün fes edilip edilmeyeceği yönünde arayışa girmişlerdi. Düşük miktarda banka promosyonu alan kamu görevlilerinin lehine emsal uygulama Bingöl'de yaşandı.
30 Temmuz 2022 14:23

Haziran 2021 öncesi bir çok ilde 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri ile emekçilerin eline 3-5 bin TL arası ek bir gelir geçmişti.

Ancak yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde bu rakam 25-30 bin TL’ye kadar çıkmaktadır.

Özellikle 2021 yılı ve öncesinde 3 ile 5 yıllık promosyon sözleşmesi yapılan iş yerlerinde çalışan emekçiler, ciddi hak kaybına ve eşitsiz bir uygulamaya maruz kalmışlardır.

Bunun düzeltilmesini isteyen çalışanlar için ilk olumlu haber geldi.

Bingöl İl Özel İdaresi devam eden Promosyon İhalesini tek taraflı fesih ederek yeni ihale yaptı. Yeni ihale ile çalışanların eline geçecek miktar 23.800 TL oldu.

Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Menderes Özer'in sosyal medya paylaşımı;

Bingöl İl Özel İdaresi devam eden promosyon sözleşmesini tek taraflı fesih edip 23,800 TL' ye yeni ihale yaptı. Tebrikler çalışanının yanında olan idarecilere. Emsal isteyenlere de buyurun emsal karar. Sağlık Bakanlığı idarecilerine duyurulur.

Kaynak:SAĞLIK PERSONELİ

BÜROKRASİ HABER SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER