ASIM GÖZÜKARA asimgozukara@gmail.com

NABİ HOCA’YA YUNUS’ÇA MESAJ

15 Ocak 2016 Cuma 23:20

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın bakan oluşunun üzerinden 3 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın defaten dile getirdiği “Eğitimde başarısızız” itirafının ardından Milli Eğitim Bakanlığında bir şeylerin değişeceği yönünde bir beklenti oluştu.

Cumhurbaşkanı’nın başarısızlık itirafına rağmen Nabi Hoca’nın Milli Eğitim Bakanı olmasını eleştirenlere karşı, 3 yıllık deneyim ve yapılan hataların dikkate alınarak atılacak adımların yeniden zaman kaybına neden olmaması açısından Nabi Hoca ile devam edilmesinin isabetli olduğu şeklinde değerlendirmeler de var.

Eğer samimi bir özeleştiri ve değerlendirme yapılacaksa, Nabi Hoca ile yola devam edilmesi doğru kabul edilebilir.

Nabi Hoca gibi iyi niyetli ve iyi yürekli bir bilgenin kullandığı iddia edilen müstear isim Molla Kasım’la ilgili şu hikâye anlatılır.

Yunus Emre'nin vefatından yüz yıl sonra yaşayan ve devlet görevinde yetkili biri olan Molla Kasım'a Yunus'un şiirlerini yazılı olarak getirmişler. Molla Kasım bir nehir kenarına gelmiş ve yanında getirdiği Yunus Emre şiirlerini okumaya başlamış. Her okuduğu şiiri dine, şeriata aykırı bularak yakıp suya atan Molla Kasım, kendine yüz yıl önceden hitap eden bir şiiri görünce, çok şaşırmış. Yunus şöyle diyormuş:

Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme,
Seni sigaya çeken bir Molla Kasım gelir.

Molla Kasım bunu görür görmez, yaktığı ve suya attığı şiirler için çok pişman olmuş, yakmadığı suya atmadığı şiirleri de bir hazine gibi saklamış.

İnşallah,  Nabi Hoca da Mola Kasım gibi iş işten geçtikten sonra pişmanlık duymak yerine bu günün hakkını veren cesur adımlar atar.

Doğru insanlarla, doğru işler yaparak…


 

YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #